Foto: Shutterstock

Premtimi i fitimeve të mëdha dhe krijimi i vendeve të punës vazhdon të tërheqë komunitetet në industrinë e marihuanës ligjore, veçanërisht në vendet ku ekonomia ka pësuar gjatë.

Kjo nuk është askund më e dukshme se në Pensilvaninë jugperëndimore. Udhëheqësit e qytetit në Braddock, të vendosura në lindje të Pitsburgut, kanë paraqitur një kërkesë me shtetin me shpresë për tokë një licencë që do të lejojë për një strukturë të re të kultivimit të kanabisit. Qëllimi është për marijuana ligjore mjekësore për të sjellë përsëri vende pune të humbura gjatë dekadave të fundit nga rënia në industrinë e çelikut.

Ata kanë partneritet me një kompani që përfshinë një legjendë Pennsylvania mes drejtuesve të lartë të saj: Hall of Fame duke kthyer Franco Harrisin, i cili ka luajtur për Steelers Pittsburg. Kompania ka një qëllim të vetin: të gjetur se nëse marijuana mund të bëhet një ilaç efektiv të menaxhimit të dhimbjeve që zëvendëson dhimbjen.

Kohë të vështira

Në shumë vende, të tilla si në Kaliforni dhe Kolorado, bizneset dhe komunitetet vihen kundër njëri-tjetrit për të fituar licensat potencialisht fitimprurëse nga shteti për krijimin dhe funksionimin e qendrave të kultivimit të marihuanës dhe shitore me pakicë. Megjithatë, në një vend të tillë si Braddock, udhëheqësit e shohin atë si një mjet për të mbijetuar.

Braddock ka qenë asgjësuar nga vendet e punës të humbura me shkurtimet në industrinë e çelikut që nga fund të viteve 1980, gjendja ekonomike e qytetit ul atë në Pennsylvania Act 47 rrotull qyteteve financiarisht të pikëlluar. Braddock ka qenë në listën që nga viti 1988.

Në paraqitjet e shumta të medias, Kryetari John Fetterman mendon një qendër të madhe mjekësore për kultivimin e marihuanës që mund të ndryshojë fatin e qytetit. Sa më shumë si 70 vende të reja pune do të krijohen në fillim, dhe qyteti do të korr përfitime tatimore të pasura në objektet në qytet.

“Kjo është një histori e madhe që të ketë me një komunitet që është lloji i lënë pas nga një industri në rënie si çeliku të ringjallur financiarisht nga një industri krejt të re që nuk ka ekzistuar as në Pensilvani gjashtë muaj më parë,” tha Fetterman në Facebook Live intervistë me Pittsburgh Post-Gazeta.

Ligjvënësit shtetërore dhe Gov Tom Wolf miratuan marihuanën mjekësor në Pensilvani në vitin 2016.

Braddock tashmë përballet me konkurrencën për licencë nga McKeesport aty pranë, e cila gjithashtu planifikon të paraqesë një kërkesë. Shteti ka thënë se do të lejojë vetëm një numër të kufizuar të objekteve brenda gjashtë rajoneve të ndryshme të shtetit.

Laurel mjekësia e gjelbërt

Harris është kryetar i Laurel mjekësia e gjelbërt, i cili do të kandidojë objektin në Braddock nëse projekti fiton lejen e shtetit.

Në faqen e saj, kompania tha se qendra e saj e kultivimit “do të përdorin teknikat të qëndrueshme në rritje për të lehtësuar speciet më të mira të bimëve. Ne do të mbikqyrim prodhimin e mjekësisë sonë nga pasardhësit për shitje; Kjo na lejon që të ofrojmë çmime më të përballueshme për pacientët tanë të gjithë rajonin. ”

Harris u bë i interesuar në marihuanën mjekësore përmes shokëve të mëparshëm dhe të tanishëm lojtarët NFL cili i tha atij se duke përdorur llojin për të menaxhuar dhimbjet nganjëherë çoi në varësi ndaj drogës, në bazë të Post-Gazetës. Ai gjithashtu vuri në dukje se Pennsylvania ka qenë një nga shtetet e goditura nga kriza e varësisë e llojit.

Hulumtimet në përdorimet e marihuanës mjekësore janë “diçka që është shumë e nevojshme”, ka thënë Harris.

Kërkesat për leje u dërguan në shtetin në mars. Shteti pritet të japë lejet brenda disa muajve të ardhshëm, me bizneset që fillojnë operacionin nga mesi i vitit 2017.

DISPENSARIES.COM

SHKRIMTAR MYSAFIR

Kërkim i Lehtë. Gjetje Kualitative. Partneri juaj dhe portali dixhital për komunitetin e kanabisit.