Foto: Shutterstock

Nga Danimarka në Kanada, vendet e botës ndryshojnë në atë që ata u ofrojnë të punësuarve. Dhe disa vende duket se e kanë atë pak më të mirë se të tjerët.

Duke shënuar një 7.5 nga 10 në matësin e lumturisë së punonjësve, Danimarka e merr tortën për një nga vendet më të mira për të punuar. Mesatarisht, njerëzit punojnë 37 orë në javë dhe marrin 100 për qind pagesë për pushime mjekësore për 30 ditë në vit.

Shtetet e Bashkuara nuk janë shumë larg, duke u vendosur në vendin e gjashtë në mesin e 20 vendeve të listuara. Me një rezultat të përgjithshëm 7.1 për lumturi të punëtorëve, një javë pune mesatare 40-orëshe dhe një rrogë mesatare vjetore prej $ 57,000. Edhe pse këtu  mund t’i ketë humbur disa pika: SHBA-të nuk kanë ndonjë detyrim ligjor në vend që i kërkon punëdhënësit për t’i siguruar pushime të paguara të sëmurëve.

Përkundrazi, Afrika e Jugut vjen në fund të 20 vendeve, me një vlerësim 4.4 të lumturisë së punëtorëve. Ndoshta kjo është për shkak se njerëzit janë duke punuar me orë të zgjatura – mesatarisht, një punëtor në Afrikën e Jugut kalon nëntë orë në ditë në punën e tij ose të saj. Jo vetëm kaq, por paga mesatare vjetore për punëtorët është vetëm $ 25,000..

ROSE LEADEM

STAFI ENTREPRENEUR

Asistente Redaksie në Internet